WINTER WONDERLAND

WINTER WONDERLAND...

Nu alle bladeren zijn gevallen, kan de tuin er wat slordig uit zien... De bladeren op uw terras, gazon & oprit kunnen opgeruimd worden.In uw plantenborders laat je de afgevallen bladeren of dode stengels best zoveel mogelijk liggen. Dit dood materiaal vormt een beschermende winterjas voor alle planten en wortels die eronder leven.

 

 

 

WINTER = PERFECTE PLANTMOMENT!!

De wintermaanden vormen de perfecte periode om bomen, struiken en hagen aan te planten of te verplanten! 

De planten zijn nu in rust en kunnen gemakkelijk verplant worden. Op die manier zijn de planten klaar om vanaf de eerste lente zonnestralen te beginnen groeien. Normaalgezien zullen ze ook sneller wortelen waardoor ze beter bestand zullen zijn tegen de droge zomer! 

Momenteel is het dus het perfecte plantmoment! 

 

VERGEET DE VOGELTJES NIET!

Voor de vogeltjes staat de winter voor een koude periode met minder voedsel. Hang dus enkele vogelkastjes in uw tuin en zorg voor wat voederbakjes. De koolmees, de pimpelmees en zelfs de grote bonte specht kunnen er tijdens de koude winternachten in slapen. 

 

 

WERKEN INPLANNEN ! 

Bent u van plan om komend seizoen grotere werken uit te voeren in uw tuin? Dan is het noodzakelijk dat u nu al start met deze in te plannen! Indien u hierbij hulp nodig hebt, kunt u altijd advies vragen aan één van onze tuinarchitecten! Pieter of Josephine komen graag vrijblijvend eens langs om te luisteren naar uw wensen en het gepaste verloop van samenwerking te bespreken.