GROENBLIJVENDE STRUIKEN/HAGEN

GROENBLIJVENDE HEESTERS

Een tuin zonder groenblijvende heesters ziet er in de winter maar triest uit. Planten die in de winter ook groen blijven, geven structuur aan uw kale tuin. Ze vormen een vaste waarde, het hele jaar door, in elk seizoen. Hieronder zetten we enkele groenbijvende heesters in de kijker die zeker een plaatsje in uw tuin verdienen!

 

 

OSMANTHUS BURKWOODII

Osmanthus Burkwoodii, ook wel schijnhulst genoemd is een compacte groenblijvende heester. Deze plant is de perfecte heester om 'wolken' mee te vormen. Op die manier zorgt deze heester voor een prachtige groenblijvende structuur in uw tuin. Bovendien bloeit deze Osmanthus van april tot mei met rijkelijk veel kleine witte zoet geurende bloemetjes.

Osmanthus is een zeer makkelijke plant, hij doet het goed in vrijwelk elke bodem en vraagt weinig onderhoud. En is goed in vorm te snoeien! 

Bij ons op de kwekerij verkrijgbaar in 2 verschillende maten! (50/60 cm & 80/100 cm)

 

PRUNUS L. 'ANGUSTIFOLIA'

De Prunus lusitanica 'Angustifolia', in het nederlands ook Portugese laurier genaamd is een middelgrote, groenblijvende heester met een dichtvertakte, opgaande vorm. Alhoewel deze heester perfect als mooie wintergroene solitair kan worden gebruikt, wordt hij recentelijk vooral als haagplant gebruikt.

Deze heester/haagplant kent veel voordelen: de struik is wintergroen, zeer winterhard, verdraagt wind én zeewind, kan ook als smalle haag (minder als 0.5m) gehouden worden, hoeft maar 1 snoeibeurt per jaar en kan zowel in de halfschaduw als volle zon gedijen. Als solitaire heester kan deze struik tot 4m hoog worden. Als haag kan deze heester 2 à 3m hoog worden. 

Op de kwekerij verkrijgbaar in veel verschillende formaten! van 50/60 cm tot solitaire struiken van 3m hoog!

ILEX 'BLUE PRINCE'

Deze Hulstsoort is een sterke groeier die goed in vorm kan gesnoeid worden. Deze heester vormt de perfecte oplossing voor de nood naar een groenblijvende haag. Bovendien is deze Ilexsoort een zeer makkelijke plant. Hij wenst niet veel onderhoud en kan in bijna elke soort grond geplant worden. Opgelet, de bladeren van deze plant zijn scherp en kunnen prikken. 

Deze Ilex is een speciale variëteit waar geen rode (vaak giftige ) vruchtjes aankomen. 

Bij Greenhouse Nurseries is deze heester momenteel verkrijgbaar in de maten 60/80 en 120/150 cm. 

QUERCUS ILEX

De steeneik is niet alleen gekend als de prachtig groenblijvende boom, ook als wintergroene struik is deze soort te verkrijgen. De steeneik kan gebruikt worden als haagvorm maar ook om mooie wolken massieven mee te vormen.

De Quercus Ilex heeft tal van voordelen. Met zijn zuiderse looks en zijn grijsgroen blad creeërt hij direct een meerwaarde in uw tuin. Ook vraagt deze heester zeer weinig onderhoud en is het een zeer sterke plant die ook aan de kust goed aard.

Bij Greenhouse Nurseries kunt u zeer voordelig een Quercus Ilex haag aankopen aangezien we ze hier zelf kweken

ILEX CRENATA

Ook wel de Japanse Hulst genaamd. Deze groenblijvende struik bestaat in vele soorten en variëteiten. Ze lijken sprekend op buxus: groenblijvend, met fijne donkergroene blaadjes, die zich makkelijk laten snoeien.