IN DE KIJKER : GROENBLIJVENDE HEESTERS (NU IN PROMOTIE!)

Een tuin zonder groenblijvende heesters ziet er in de winter maar triest uit. Planten die in de winter ook groen blijven, geven structuur aan uw kale tuin. Ze vormen een vaste waarde, het hele jaar door, in elk seizoen.

Nu de bladeren zijn gevallen hebben we een goed overzicht op onze tuin in wintermodus. We zien nu plaatsen die meer structuur kunnen gebruiken en waar we enkele groenblijvende planten / massieven kunnen voorzien. 

Hieronder zetten we enkele groenbijvende heesters in de kijker (en in promotie!!) die zeker een plaatsje in uw tuin verdienen!

 

OSMANTHUS BURKWOODII

Osmanthus Burkwoodii, ook wel schijnhulst genoemd is een compacte groenblijvende heester. Deze plant is de perfecte heester om 'wolken' mee te vormen. Op die manier zorgt deze heester voor een prachtige groenblijvende structuur in uw tuin. Bovendien bloeit deze Osmanthus van april tot mei met rijkelijk veel kleine witte zoet geurende bloemetjes.

Osmanthus is een zeer makkelijke plant, hij doet het goed in vrijwelk elke bodem en vraagt weinig onderhoud. En is goed in vorm te snoeien! 

Bij ons op de kwekerij verkrijgbaar in 2 verschillende maten!

- 3L pot met hoogte van 50/60 cm à 8.50 euro
- 7.5 L pot met hoogte 80/100 cm à 18.50 euro

 

PRUNUS L. 'ANGUSTIFOLIA'

In het nederlands ook Portugese laurier genaamd is een middelgrote, groenblijvende heester met een dichtvertakte, opgaande vorm. Alhoewel deze heester perfect als mooie wintergroene solitair kan worden gebruikt, wordt hij recentelijk vooral als haagplant gebruikt.

Deze heester/haagplant kent veel voordelen: de struik is wintergroen, goed winterhard, verdraagt wind én zeewind, kan ook als smalle haag (minder als 0.5m) gehouden worden, hoeft maar 1 snoeibeurt per jaar en kan zowel in de halfschaduw als volle zon gedijen.

Op de kwekerij hebben we vele planten beschikbaar in verschillende formaten!

 

NU DE HELE MAAND IN PROMOTIE 

- 3L pot     40/50 hoog   (normaal 7.50 eu)         NU 5 EURO!
 
- 7.5L pot  80/100 hoog (normaal 17.50 eu)       NU 15 EURO!
 
- 20L pot   120/150 hoog (normaal 35 eu)          NU 30 EURO!
 
U hebt 3 planten per lopende meter nodig om een mooie compacte haag te vormen. Voor grotere aantallen kunt u ons steeds contacteren via mail! (Info@greenhouse.be)
 
 
 
 

ILEX 'BLUE PRINCE'

Deze Hulstsoort is een sterke groeier die goed in vorm kan gesnoeid worden. Hulst is een uitstekende plant om een groenblijvende haag mee te vormen. Bovendien is deze Ilexsoort een zeer makkelijke plant. Hij wenst niet veel onderhoud en kan zich in bijna elke soort grond goed aarden. Deze Ilex soort is een speciale variëteit waar geen rode (vaak giftige ) vruchtjes aankomen. 

Bij ons is deze plant enkel verkrijgbaar op bestelling. Deze planten worden namelijk in de volle grond gekweekt en zijn enkel tijdens de wintermaanden beschikbaar in kluiten.

Voor prijzen of meer informatie stuurt u best een mailtje.  

QUERCUS ILEX

De steeneik is niet alleen gekend als prachtig groenblijvende boom, ook als wintergroene struik is deze soort te verkrijgen. De steeneik kan gebruikt worden als haagplant maar ook om mooie wolken massieven mee te vormen.

Quercus Ilex heeft tal van voordelen. Met zijn zuiderse looks en zijn grijsgroen blad creeërt hij direct een meerwaarde in uw tuin. Ook vraagt deze heester zeer weinig onderhoud en is het een zeer sterke plant die ook aan de kust goed aard.

Greenhouse beschikt over een uitgebreid assortiment zelf gekweekte haagplanten en bomen

- 3L pot met hoogte 60/+       à  8.50 euro 

- 7.5L pot met hoogte 100/+  à 18.50 euro

- 10L pot met hoogte 120/+   à 32.50 euro

Voor meer informatie omtrent de bomen kunt u ons steeds mailen of eens langkomen om ze te bekijken!