IN DE KIJKER HERFST

HERFST IN UW TUIN

Nu de herfst bijna in het land is, kunnen we weer met z'n allen genieten van het prachige kleurenspel van de natuur! 

Hebt U nog geen mooi verkleurende solitaire boom of heester in uw tuin? Kom dan zeker eens kijken naar ons uitgebreid assortiment aan prachtig verkleurende bomen & heesters!

Hieronder zetten we alvast enkele van onze favoriete bomen & heesters in de kijker!

 

AMELANCHIER LAMARCKII

Ook wel krentenboompje genaamd, is een echte aanwinst voor uw tuin! Deze heester is het hele jaar door interessant aangezien hij vroeg in lente begint te bloeien, in de zomer mooie rood/paarse eetbare bessen draagt en in de herfst prachtig verkleurt. De herfst is het perfecte seizoen om deze heester aan te planten. Nog niet overtuigd? Kom dan zeker eens kijken op de kwekerij!

Beschikbaar in hoogstamboom, struik of meerstammige solitair! 

 

 ACER PALMATUM

Esdoorns komen we overal tegen, in bossen, parken en tuinen. Het zijn meestal grote, prachtige bomen met een dicht bladerdak dat in het najaar schitterend rood, geel of oranje kleurt.

Enkele variëteiten van de japanse esdoorn zijn uiterst interessant om te gebruiken als solitaire heester in uw tuin. Ze hebben een zeer decoratief blad en kennen een prachtige herfstverkleuring. Ook in de winter zijn de takken van deze heester zeer decoratief. Op de kwekerij hebben we veel verschillende soorten staan, kom gerust eens kijken!

Acer palmatum, Acer palmatum 'Bloodgood' 2m50/3m, Acer 'Osakazuki',...

 

 

 

LEUCOTHOE ZEBLID

Leucothoe Zeblid of Druifheide is een klein blijvend heestertje, die vooral in herfst en winter een prachtig verkleurend blad heeft. Leucothoe Zeblid is winterhard en wordt tot ongeveer 60 cm hoog.

Als men dit dwergheesterje in grote groepen in de border geplaatst (5 à 7 stuks per vierkante meter) vormt het een mooie bodembedekker. Behalve in de border doet de heester het ook goed in een pot op uw terras, waar hij zeker kleur aan de tuin zal geven in de vaak wat kale wintertuin.

Bij ons beschikbaar vanaf 7.50 euro. 

 

HYDRANGEA P. 'Limelight' , 'Diamant Rouge' of 'Vanille Fraise'

Deze prachtige variëteiten van Hortentia's doen het ook zeer goed in pot. Deze hortentia's bloeien vanaf mei tot en met Oktober. Ook kennen ze een zeer mooie herfstverkleuring. 

Deze Hortentia's kunnen natuurlijk ook gebruikt worden bij het maken van plantenmassieven. 

 

 

 

QUERCUS ILEX

De groenblijvende steeneik met zijn grijsgroen blad is de ideale boom/haag voor onze kuststreek. De herfstperiode is HET MOMENT om deze bomen aan te planten. Wenst u wat meer privacy in uw tuin? Dan vormt deze boom de perfecte oplossing. Met zijn grijs, groenblijvend blad vormt deze boom een blijvend scherm dat inkijk vermijd

Kom zeker eens kijken naar ons uitgebreid assortiment !

Hoogstambomen beschikbaar in alle maten! Vanaf 8/10 aan 175 euro tot en met 20/25! (alle bomen zijn terug op voorraad vanaf midden oktober!)

Voorgeleide steeneiken vanaf 375 euro
Meerstammige solitairen 

Quercus Ilex hebben we ook beschikbaar in struiken om groenblijvende hagen of structuren van te maken. Struiken 40/60 cm hoog, 80/100 cm hoog , ... 

 

 

 

Voor de vele gezellige herfstparty's...

Als cadeautip stellen wij u onze geschenkbon voor. 

Deze bon is onbeperkt geldig. Hij heeft dus geen verval datum. 

Schenk uw vrienden/man/vrouw/mama of papa een prachtige opportuniteit om zijn of haar tuin op de fleuren!

ww

Close